Thursday, December 3, 2009

Adam Zuhayr b Mohd Shafeirul Zaman

hellleeewwww evrybody..

blog aku dh hampir2 nk bersawang.. so.. all of u no oredi dat i've given birth to a healthy baby boy last Friday weighing 3.34kg @ KMC @ 5.25am.. Alhamdulillah.. hari Jumaat die lahir seprti yg aku slalu pesan kat die wen he was still in me.. the best part is on the 10Zulhijjah commemorates hari raye haji and hari Allah turunkan Nabi Adam.. Allah has given me my Adam too pd waktu Subuh.. the story began wen i went for a regular checkup wit Dr Moc.. dat morning dh pegi kt permatang badak.. my BP was 123/86 using the digital device.. tak penah lg BP aku camtu.. hehe.. mlm tu dr moc check manually n my BP was 135/95.. haaaa.. xmencanak plak naik.. doc asked me to do CTG and BP checkups the next morning.. seawal jam 8 aku dan en suami dh tercacak dpn spital.. kitorg g la tgkt 2 and did all the procedures.. BP aku pg tu 145/95.. lagi tggi dr smlm.. midwife tu call dr moc and aku kne admitted and induce.. uwaaaaaaa... sehelai sepinggang aku masuk spital no toilettries except tshirt, kain batik and baby's stuff yg mmg dh ready dlm kete..

doc dtg dlm kul 1245 utk check jalan and masuk ubat.. tak bkk pon lagi.. huhu.. so i have to wait la smp contraction ade kan.. kul 5 tu aku dh rs sakit sikit2.. i tot tu rs nk berak.. how the hell am i supposed to no kan dat is a real contraction.. kul 10 waterbag aku pecah and doc inject methadine so dat aku boleh tdo.. kul 1 aku cam mamai2 kne masuk labor room.. huhu.. sblm in labor room tu contraction aku dh kerap.. contraction dh dtg mule2 5mins skali pastu 3 pastu 2.. by 3.35 am jalan br bkk 5cm.. mase tu aku dh tak igt pape.. aku igt mati and dose2 aku je.. dh meraung2 aku dlm labor room tu.. mintak mahap sgale bagai kt en suami.. kul 4.30 doc masuk die check kate jalan dh bkk 9cm.. die dh soh aku push.. Allah je tau sakitnye nk beranak kan? after 12hrs of pain including 1 hr of pushing.. tepat 5.25am Adam Zuhayr pon keluar.. darah bersemburan kat dinding.. mcm aksi pembunuhan plak.. wahahaha.. Alhamdulillah.. sume selamat.. =) so dear readers.. enjoy the pics.. eheh..

tik tok.. mak buyong tgh tggu mase.. ni gamba after dr Moc br lps check jalan n masuk ubat.. hehe.. i miss that perut.. =(

en suami cube menenangkan pn isteri yg sakit sambil mengambil kesempatan memegang bontot pn isteri yg mantopppp (sile muntah) buat terakhir kali sbb lps nih dh tak mantopp dh..

muke mummy tgh bertarung dgn contraction (tp smpt lg ber'FB' mase tu)

haaa.. tuh mak buyong tgh sakit tp xsdr diri nk hapdet FB.. eheh..

moi waterbag yg sudah pecah.. courtesy of en suami.. mase ni br bkk 3cm @ 2202hrs..

woohoo.. after 1 hr of pushing plus 12 hrs of labour pain in life and death experience.. i finally made it..

moi placenta.. hehe..

jahit doc jgn tak jahit.. huhu.. my gynae.. zillions of thank yous..

adam zuhayr 25mins old..

adam 2 days old..

mintak mahap.. gamba en suami yg agak ala2 myspacer.. waahahahaha

to en suami,
thank u for being there wit me thru out the process.. u no i cant repay u at all pon.. i love u with all my heart..

16 comments:

XaIe_LuX said...

congrat madam....... comei sgt ur baby

noniey said...

congrats jet.. takpe, pengalaman tu yang best tu.. n baru kita tau camne rasa mak kita dulu masa melahirkan kita kan.. alhamdulillah both of u selamat.. congrats..

hartini said...

Congratz jet sbb dah jd mummy . . .lpas ni takleh nakal2 dah :)
comelnya Adam . . .wpun ko tak comel hehehe :)
Adam nanti auntie lawat ea. Adam jaga mummy elok2 ea.

hartini said...

Bersalin ni mmg sakit, tp sgala kesakitan tu seakan terblas bila kita dpt membesarkan anak kita sendiri. Aku dulu selalu tertanya apa bezanya kasih syg seorg ibu thdp anaknya n kasih syg anak terhdp ibunya. Bila dah ada anak sendiri, baru aku faham. Mmg berbeza n kita sanggup buat apa sajer asalkan anak kita selamat.

caehanadamia said...

congratz, seperul d junior!!! ;)

Yummy Yum said...

tomeinyer adam...anw congrats!!

syzn n her fragile heart said...

awwwwww he is so precious!

u knw wat, most teachers in my place gave birth to baby boys.

can i be his godmother?
hehehe

anyway congrats kak jet!

you are a mother now =)

l i e y n said...

congrats for becoming mommy!!!!
we share the same gynae...amcm syok ke dok terkangkang depan dr moc? hahahahahahaa.....you will forget all the pain when u look at adam..
adam is so montel!!! take care and pantang betul2!!!

Ummu Ibtisam @ Mardziah Mohd Lokoman said...

alhamdulilah, dah selamat semuanya.

selamat menyusu dan bersengkang mata menjaga anak. hehe.

ibu bapa adalah guru terbaik! didiklah anak sebaik-baiknya.

hana_lalalala said...

my god!! scary tengok blood tu!!

baby u comel!! congrats jet & hubby!!!!

danadanish said...

jettttttttt..congrats..encemla adam ni

Mimie Azrin said...

congrat mummy jet...!!! dah joink the mummy club weh

Mycerra said...

ur pic which yg doc tgh godek2 bawah tu tlh mengerikan aku ... hhuhuhu

ekha@bella said...

experience lahirkan bb. ko dh rase aku tnggu hari ni..

Heiso said...

My God.. graphic betoii ko punye entry psl bersalin ni ye.. respect ah jetto.. neways.. humongous congrats! Adam is waaaayyyyy comel..

koklie's said...

Hi,bersalin kt kmc ker? ni doc mane ek? i bersalin gan dr. suriati i pun di assist oleh that indian nurse, btw salam perkenalan :)