Thursday, January 8, 2009

say it right...

Mont Blanc - mont-blonk

Yves Sain Laurent - eef-song-lor-hon

Piaget - pee-ahh-zhay

Lanvin - lon-vahn

Louis Vuitton - loo-wee vee-thon
La Mer - La-mare

Hermes it shud be pronounced as air-mez

Audemars Piguet - oh-der-mar pee-gay

Guerlain - gur-lan

Christian Louboutin - kree-styaan lu-bu-tahn
Cartier - car-ti-eh

Bvlgari - Bull-gery

Chopard - show-par

Jaeger-LeCoultre - Yay-ger ler-coolt

Renault Megane Coupe-Cabriolet

Coupe - coo-pay
Cabriolet - care-brio-lay

taken from CLEO (january, 2008)

**********************************************************************************

okay children.. teacher dh aja cemane nk sebut brand2 ni.. lps ni teacher tanak dgr dh children sebut mende tak tentu hale... jgn kasik malu diri sendiri... nak berlagak tp tak reti sebut.. lagi satu... teacher nak ajar cemane nk sebut AUSTRALIA... cemane nak sebut dgn betul? bkn... bkn OSTROLIA... itu kamps2 je sebut... it shud be OS-TRAY-LIYER ok children? teacher tak suke la nak dgr sebut Australia tak betul... huhu... igt teacher ckp ape? nk berlagak branded.. tapi tak reti sebut... nnt org kat boutique tu gelakkk je... oh... I nak pegi OSTROLIA nk beli LUIS VITEN.. wahahaha... ehhh... behave2... sorry2.. teacher ter'over'...

ok lahh... banyak dh teacher ajar... cik pengetua Suhaniz pon dh ajar dlm blog die kann? ok children... i'll see u in the next clas.. tootles... =)

3 comments:

misz_A said...

ticer...ticer..
ai dah tekan icon UNDURRR kat ms excel ni tapi tak jadi laa...

danadanish said...

jet..tgk mmmoleek..ado keno boycott ni produk ni!!!!!!!!!!

noniey alias said...

HAHAHAHAHAHA...LAWAK AH...