Thursday, April 30, 2009

my morning sickness pt II..


nape sum of us tade pon loye2 ni ehh? mnde ni inherited ke? kalau aku inherit from mak aku.. 3 ari aku missed period je mesti aku muntah.. but ni takk.. after a week plus br aku uwekk2.. last week wuz disaster... diz week die dh tak menentu.. pagi lps gosok gigi for sure muntah... smp aku rs tak larat.. tapi kugagahkan diri utk g keje.. hmm.. *eyes rolling*.. lps mkn pon loye.. tepat kul 1.. aku rs lembek.. huhu.. en suami dh byk kali ajak aku g klinik.. but what the doc can do? ade ke ubat tahan loye? wahaha... kalau ade.. mesti doc dh bg siang2 kan? pastu blk keje pon satu hal.. loye smp ke nk tdo.. aku rs lembek and tak bermaye nk buat pape.. takkan asek nk tdo je? aku bergantung kt balm je utk ilangkan loye2 ni.. but loye2 tekak ni happens kalau aku kt umah aku n opis je.. ble aku blk umah mak aku.. tade plak die dtg.. mengade kann? huhu.. oh nausea.. pliz2 go away quickly.. for i cannot tahan anymore.. diz nausea thingy sumtimes makes me feel cranky, grumpy, and cpt nk nanges.. *ya allah.. gediknye jet* but its true.. mood swings yg melampau... ;(

6 comments:

zahryanie said...

sabar ye..
kita yang ok, tak loya2 ni pun nape tah mood swings jugak..lately rasa nak nanges je..why ha?? :'(

kayzri said...

jet, loya2 n morning sickness tu maknanya baby jet sehat. dun wori ok. its normal. after 4 months i/Allah e/thing will be all fine. k dulu makan ubat loya pun x jadi. just make sure u dont stressed urself. take care dear

hartini said...

sabar jet, benda tu untuk early pregnancy jer. lama2 ia akan hilang. Cuba cari buah yang boleh hilang loya, something that u like, k.

Zezzatty said...

jet,try la makan kurma..

i dulu kene muntah2 time bulan puasa lg..trok smpai lembik2 bdn..xbole lgsg bau goreng2 la..p bazar ramadan pon xleh (sbb xleh bau ayam rempah tu)

my fren suggest makan kurma..berbuka makan kurma,sahur makan kurma & milo..alhamdulillah bertenaga sikit rasa.

loya pon kureng..doc mmg ada kasi ubat thn muntah tp i tak mkn..i tak makan apa2 ubat pon masa pregnant kecuali acid folic,obimin,calcium,dgn fish oil.

kalo demam ke selsema ke,i thn je :D

Beautiful^Devil said...

huhu.. thank u for all the advices.. i will try to hold on to diz loye2.. huhu.. wish me luck mummies!! ganbatte kudasai..

Intan Noorazlina said...

huhuhu... aku nak takutkan ko la dinda... aku sampai dah sarat pun still muntah2... mgknkah ko jua akan mengalami nasib yg sama? kita tgu dan lihat.. hehehe