Monday, December 15, 2008

satu cerita di hari minggu...


last saturday... i went to kl wit encik bulat kesayanganku a.k.a encik tunang utk membeli sedikit barang2 hantaran.. well... it turned out to be encik tunang yg banyak membeli... that resulted to miong face of mine.. he has almost completed his task... utk haku? uwaaaa.... handbag, kasut, kain pasang dan bermacam2 lagi blum dibeli... we went to midvalley and gardens... hajat di hati nk pegi macam2 tempat... tp these 2 malls je yg kitorg redah... tapi sgt best... sbb both of us had fun... hari kian gelap... kaki semakin letih dan sakit dan cam dh nak tercabut... tapi... perjuangan perlu diteruskan... we hopped from one shop to another... well... some promoters are ok... but mcm biase... some are not at their best behaviours... y? pilih bulu... sangat2... for example.. ade sorang promoter fr metrojaya... obviously yg muke2 berlagak nih are from cosmetics and fragrance counters... in one incidents... she asked en. tunang... would u like to try some perfume sir... blm sempat encik tunang menjawab... diz girl nmpk plak pak arab... trus.."hello... wud u like to try some perfume sir" to pak arab tuh... FUCK!!! sgt diskriminasi... sbb pak arab nih byk duit... konek besar... kau tetibe la nk beralih perhatian? *begitu aku ssentapsss*... diz are the attitudes yg aku tgk happens kat malaysia nih... nak2 kalau kite masuk designer's boutique... they will stare like "kau ade duit ke nak masuk sni?" puhlease laa... kalau org putih pakai selipar tu bley plak kau layan? hanye disebabkan die org putih? come on laaa.... you shud layan orang sume same... bukan discriminate mcm tu... wahahahah.... tetibe nk sentaps kann? tapi kan.. cer korang pk... kalau kne kat korang... sakit ati tak? mesti la sakit jiwe rage nih kannn? dem!!!

satu lagi... the uncivilised people yg tggu public transportation seperti LRT and Commuter.. it happened to both of us... sume org dh elok2 beratur kat kl sentral nk naik komuter ke midvalley... bile smp je mende kuning yg panjang tu... seme org laju ke pintu... tak kasik can lansung org nk kuar.. pastu bley wat muke tak bersalah... bile org pggl kau bodoh tak berakal... tau plak kau marah kannn? knape mende kecik macam 2 takleh pk? iskkk...

anyhu... berbalik kepade citer aku gi kl... dh penat gile kitorg berjalan... kitorg g makan kt Old Taste setiawangsa... makan pon tak larat sbb letih sangat... amek bangteh kt LRT Setiawangsa... 1145pm off we headed to Kuantan... letih, penat and mengantuk... ditambah pulak dengan hujan lebat... huhu... tian kat encik tunang sbb aku tak teman die drive... sowy bibi... we arrived at 4am and bangteh nor i cudnt drive home.. we decided to sleep at our house in taman rasau aman... huhu... aku dh rasmikan sblm kawen... and sowy bibi... u hv to sleep outside.. =)

the next morning... i've to send encik tunang ke airport.. he's going to penang for 2 days... wuwu..

4 comments:

hidayah said...

Wow! marah sungguh ni? N'way, it happened to me before u got my blessing on all the cursings :)

Intan Noorazlina said...

manusia tak bertamadun mmg ramai kat duania ni walaupun diaorg tu pakai baju...
nampak mcm bertamadun la kan bila pakai baju... huhuhu

l i e y n said...

sabar jet...anyway mmg diaorg mcm tu, mcm le bagus sgt diaorg keje jual perfume tu!!!hmmm kalau diaorg bagus, xdele dia keje tu kan?
pasal attitude org malaysia naik public transport ni mmg le amat dikesali tp sebenarnya bukan org malaysia yg ramai wat mcm tu tp org luar, i mean the "aliens"...bau dah le sekor mcm bangkai..kalau naik komuter lagi teruk!!!
tp pernah gak naik monorel pg BTS...masa tu tak kawin lagi, bwk anak sedara and also my parents...penat2 beratur n then comes a group of 'cha ya nun alif'...terus potong line kitaorg without considering ada baby ke, org tua ke...dia redah je...mmg kuarle perkataan 'bangsat' dari mulut aku ni....kuang hajo betul!!!

*teringat plak zaman aku pg shopping ngan tunang aku for wedding preparation kat KL dulu...mcm ko le jet!

wasabi said...

ala miss senang je nak ajar promoter tahap bajingan ni.... kire2 mase nak kuar kedai tu, lepaskan sedas atau dua das kentut yang tak berbunyi dan berbau kaw kaw punye. Pastu blah cepat cepat. Taktik ini amat seronot digunakan dan amat seronot lagi jika dapat melihat promoter yang ditarget itu berubah.

(try to get as close as possible dgn target ketika menggunakan taktik yang best lagi biadab ini)