Tuesday, September 15, 2009

hari buat kuih n muffin..

ye puan2.. bertemu lagi kite kali ini didalam rancangan mari membuat kuih bersame intan dan jet.. huhu... hari ini kite akan membuat butter muffin.. tanpa membuang mase.. ini adalah bahan2nye..

500 gm buttercake mix
4 biji telur gred A
250 gm butter

batter yg dh siap dibancuh.. mintak mahap la ye.. gamba proses2 membancuh ade kt pn intan..

masukkan dlm oven yg sudah dipanaskan bersuhu 180 degree celcius (btol ke aku eje ni?) hehe.. letak kt tengah2 oven tau? baru sekate masaknye..

ho yeahh... sudah naik itu muffin.. tp nih blm boleh amek lagi.. 20 mins je pembakaran mayat muffin tu..

ya puan2.. time's up!! dh naik dgn cantik muffin2 ni..

senangkan nk buat? membancuh pon tak lame.. membakar pon tak jugak lamenye.. huhu.. agak tinggi naiknye.. tp xpe.. puan2 boleh letakkan batter tu cume 1/4 drpd cup tu..

puan2 boleh men'topping'kan muffin nih dgn anythg u like.. mcm weolzz kann.. kitorang tpping kan ngan melted chocolate.. letak je choc ape2.. kalau rs Cadbury tuh MEMENINGKAN korang.. letak la Van Houten ke Hershey's ke.. ape2 la yg tak MEMENINGKAN korang bile makan..

tadaaaaaaaaaa... ini namenye muffin boobies bernipple merah.. wahahahah.. mintak mahap ye.. agak lucah sedikit.. sbb mase tu tgh lapar air sirap.. hehe.. oklah kawan2.. dh banyak aku membebel.. ENJOICE the pics..

p/s: sume bahan2 tu boleh dapat dr kedai Barang Kita.. kat mane? kt Jalan Besar opposite dgn Tjantek.. sebelah butik Zleqha.. owhh.. i-so-want the baju from dat boutique.. huhu..

2 comments:

cik farra said...

nk cuba la ! :D

l i e y n said...

nama muffin tu yang best!!!sihat nipple dia sebab kaler merah...hehehehehe
tapi rasanya best tak?